donderdag 16 juni 2011

Lethas aan de kook: gembercake

In deze rubriek stellen een leraar en/of een cursist een lievelingsgerecht voor. Deze keer is het de beurt aan Veerle, lerares NT2 in richtgraad 1 en 2.


Ingrediënten voor gembercake:
- 100 g boter
- 80 g rietsuiker
- 150-200 g honing, naar smaak
- 1 eetlepel sinaasappelconfituur (ook abrikozen- of ananasconfituur is lekker)
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
- 1,5 dl melk
- 2 eieren
- 200 g bloem
- 2-3 cm verse gemberwortel, fijngesneden of geraspt
- snuifje zout en eventueel snuifje kaneel en kruidnagelpoeder
- 1 theelepel bakpoeder


Bereiding:
Verwarm de boter, suiker, honing, confituur en melk in een pot op een zacht vuur. Laat dit mengsel een beetje afkoelen. Vermeng in een andere kom de bloem met de gember, de sinaasappelschil, de kruiden, het zout en het bakpoeder. Voeg de eieren toe en beetje bij beetje het vloeibare mengsel. Klop goed. Doe dit mengsel in een rechthoekige cakevorm en bak ongeveer 45 minuten op 175°. Prik eens in de cake om te controleren of hij gaar is. Als je geen caketester hebt, kan je hiervoor een stukje ongekookte spaghetti gebruiken. Blijft er geen deeg aan hangen, dan is de cake klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ja, een reactie plaatsen, dat kan je hier doen, in de rechthoek.