maandag 27 juni 2011

Een uitstap naar Gent (mei 2011)

Ik ga proberen te vertellen over mijn uitstap naar Gent met alle details.

Alles begon in de gang van het Centraal Station. Toen ik in het station aankwam, waren er veel mensen. In het midden was er een groep met leraren en studenten die allemaal wachtten om naar het spoor te gaan. We waren in totaal ongeveer met 100 personen. Toen alle studenten waren aangekomen, gingen we naar het spoor om op de trein te wachten. Toen de trein aankwam, stapten we in en we merkten dat een hele wagon voor ons was gereserveerd.

Tijdens de treinrit heb ik Sofiea ontmoet en spraken we in het Nederlands maar met fouten. Dan waren we in dezelfde groep en we bleven de hele dag samen.

Na de treinreis moesten we in kleurengroepen per 10 de tram nemen. Daar zag ik voor de eerste keer een hele grote fietsenparking. Toen we in Gent waren, gingen we in groep naar een specifieke plaats. Dan vertelde de lerares een beetje over een kanon op deze plaats. Het was een oud kanon dat uit de oorlog stamde van Engeland tegen Nederland. Er waren veel studenten die dronken en in het kanon sliepen, dus deed de stad het kanon dicht. Dan vertelde ze over twee andere gebouwen: een heel oud met een klok en het vakbondsgebouw.



Daarna deelde ze onze groep in twee en elke groep moest met een foto de weg vragen aan de mensen en de nieuwe plaats vinden. Op de volgende plaats wachtte een andere leraar, die vertelde over de plaats, iets vroeg en de volgend foto gaf. Onze volgende plaats was een feestplaats met een bekend standbeeld. Tijdens het wandelen moesten we ook de mensen vragen om sommige Gentse uitdrukkingen in het juiste Nederlands te vertalen. Naar de derde plaats zochten we langer maar gelukkig vonden we die. Er was een grote en heel mooie kathedraal. We moesten de naam van een schilderij vinden en van de mensen die op het schilderij waren. Het was “Het Lam Gods” met Adam en Eva. Er waren veel toeristen in Gent die de stad niet goed kenden daarom was het moeilijk iets te vinden door te vragen.

Daarna gingen we naar de volgende plaats: de “Mammelokker” dat is een standbeeld van een man en zijn dochter. De dochter ‘bracht’ eten voor haar vader naar de gevangenis.


Na de gevangenis gingen we naar het kleinste huis in Gent. Dat ligt naast het water. Het was echt een heel klein huisje. De laatste plaats die we zagen was de ‘oude vismijn’.

Na de wandeling hadden we een pauze om iets te eten. We gingen met onze groep naar een zitbank waar we aten en rustten. Dan kwamen we aan op onze afspraak naast het Gravensteen. We wachtten daar op alle studenten die deze activiteit kozen. In het Gravensteen bezochten we verschillende kamers. In elke kamer waren er antieke voorwerpen: wapens en werktuigen om te pijnigen. Het Gravensteen is indrukwekkend!

Na het Gravensteen winkelden we en dan gingen we naar onze afspraak met de hele groep.

Ik was heel moe maar ook heel blij over het bezoek aan Gent.

Anouch (Nederlands 2.2)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ja, een reactie plaatsen, dat kan je hier doen, in de rechthoek.