Eventueel een tip voor de feestdagen!
Ingrediënten:
250 ml room
5 gelatineblaadjes of agar-agar
Peper en zout (niet veel, gerookte zalm is al zout) en
tabasco (viertal druppeltjes
maar ook naar smaak), enkele druppeltjes fish sauce
2-3 grote eetlepels volle (40%) plattekaas
2-3 eetlepels mayonaise
3 zalmfilets (ongeveer 350 gram)
1 pak gerookte zalm (ongeveer 200 gram)
citroenolijfolie
Persoonlijke "touch": kruiden naar keuze : dille,
bieslook, daslook, peterselie,
kruidenpesto, citroen of limoenschil
Aan de slag:
Aan de slag:
- De zalmfilets stomen en laten afkoelen.
- Gelatineblaadjes weken.
- Zalm met plattekaas, mayonaise en kruiden mixen behalve
gerookte zalm en room.
(Niet te fijn mixen, gewoon even mixer inzetten.)
- Gerookte zalm toevoegen en opnieuw heel kort mixen (indien
lang wordt het een brij
waarbij de gerookte zalm verdwijnt, dus heel kort zodat er
nog stukjes gerookte zalm
blijven)
- Room : een deel tot slagroom kloppen en onder de mousse
voegen en proeven. Een
ander deel room warmen en er geweekte gelatineblaadjes of
agar-agar bijdoen.
Goed roeren tot gelatine opgelost is en bij de mousse voegen: goed mengen maar niet te krachtig anders
verdwijnt de luchtigheid van de opgeklopte room.
- Een met citroenolijfolie ingevette schaal vullen met mengsel
en minimum 4u tot 1
nacht laten opstijven in de koelkast.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Ja, een reactie plaatsen, dat kan je hier doen, in de rechthoek.