Op 28 oktober, dat was de vrijdag voor de vakantie, was er koffie en cake
in het leraarslokaal in de Hovenierstraat. Pieter (leraar NT2) had
een Zweedse kruidencake meegenomen, een echte klassieker uit
Scandinavië. Mums! *
ingrediënten:
100g boter
2 eieren
2 dl suiker
1,5 dl room
1,5 theelepel gemalen gember
1,5 theelepel gemalen kruidnagel
2 theelepels kaneel
3 dl bloem
2 theelepels bakpoeder
werkwijze:
Bekleed een bakvorm van ± 1,5 liter met bakpapier.
Smelt de boter en laat hem afkoelen.
Klop de eieren en de suiker wit. Voeg de room, de boter, de kruiden en de bloem met het bakpoeder toe. Doe alles in de bakvorm.
Bak ongeveer 45 minuten, beneden in de oven, op 175°C.
Smelt de boter en laat hem afkoelen.
Klop de eieren en de suiker wit. Voeg de room, de boter, de kruiden en de bloem met het bakpoeder toe. Doe alles in de bakvorm.
Bak ongeveer 45 minuten, beneden in de oven, op 175°C.
* Mums, dat is 'lekker' in het Zweeds.
Heel mums! ;-)
BeantwoordenVerwijderen