dinsdag 1 mei 2012

Populaire voornamen in Vlaanderen, deel 2

Untitled

Op 5 februari stond er hier op Lethas Journal een lijstje met de populairste Vlaamse babynamen van januari 2012.  Dat waren toen:
  • Voor meisjes: Emma, Elise, Louise, Mila, Fleur
  • Voor jongens: Lars, Mathis, Robbe, Adam, Noah
Zou er ondertussen veel veranderd zijn?  Lethas Journal ging nog eens kijken op de website van Kind & Gezin.  Hieronder staat het lijstje met de populairste voornamen van de afgelopen maand, april 2012.
  • Voor meisjes: Marie, Louise, Lisa, Emma, Fien 
  • Voor jongens: Kobe, Lucas, Mathis, Jules, Vince
Bij de meisjesnamen is er niet zo veel veranderd.  De populairste naam van januari, Emma, staat nu op de vierde plaats.  Ook Louise staat in de twee toplijsten.  Elise is uit de top-5 verdwenen, maar Lisa is in de plaats gekomen, en dat is duidelijk familie.

Bij de jongensnamen zijn de veranderingen groter.  De populairste naam van februari (Lars) is uit de top-5 verdwenen, en de populairste naam van april (Kobe) stond in februari niet in de toplijst.  Alleen Mathis komt in de beide lijsten terug, op de 2e plaats in februari en op de 3e plaats in april.

[Op deze pagina op de website van Kind en Gezin kan je altijd de populairste namen van het moment opzoeken, onderaan op de pagina.]

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ja, een reactie plaatsen, dat kan je hier doen, in de rechthoek.