woensdag 16 mei 2012

Het levensverhaal van twee bedelaars

In maart hebben de studenten Nederlands 2.4 in de klas van Elly het verhaal van een bedelaar gelezen.  Daarna hebben ze zelf een verhaal bedacht en geschreven van iemand die bedelaar of dakloze is geworden en misschien later opnieuw uit deze uitzichtloze situatie is geraakt.  Hieronder vind je de verhalen.  Het eerste is door de vrouwen van de klas geschreven, het tweede door de mannen.


Tom


In de jaren 80 was Tom een bekende zanger van een Vlaamse rockband. Toen hij zijn eerste album opgenomen had, waren zijn ouders heel trots op Tom. Veel jonge meisjes waren dol op hem, maar hij heeft zijn hart verloren aan Lisa.

Op een dag werd hij ziek en dus kon hij niet meer zingen. Vanaf dat moment kon de groep niet meer rekenen op Tom. Nadat Tom de groep verlaten had, koos zijn groep een andere zanger. Tom was heel boos en triestig; daarom begon hij aan de fles te zitten en drugs te gebruiken. Hij kreeg geen loon meer en kon hij dus de huurprijs niet betalen. Hij heeft zijn appartement verloren en moest op straat slapen. Hij speelde gitaar en bedelde bij de voorbijgangers.

Een producer die op straat wandelde, had de muziek van Tom gehoord. Hij vond deze muziek heel mooi. Hij heeft aan Tom een supercontract aangeboden. Tom was tevreden omdat hij veel geld zou verdienen. Nu is Tom de producent van zijn eigen groep.



Barbone


Bart


Twee jaar geleden leefde Bart in een klein dorp in Vlaanderen. Hij had een mooie villa met zwembad. Hij had 2 kinderen en een heel mooie vrouw. Op een dag, toen hij zijn kindje naar school bracht, kreeg hij een ongeval en alleen Bart is in leven gebleven. Vanaf dat moment voelde hij zich schuldig. Zijn relatie liep op de klippen. Daarna heeft zijn vrouw hem verlaten. Daarom was hij depressief geworden. Om alles te vergeten, begon hij te veel te drinken en na korte tijd zat hij aan de fles. Na enkele maanden kwam hij op straat terecht. Hij is een bedelaar geworden. Hij moest elke dag een aalmoes vragen aan de voorbijgangers. Omdat hij geen adres meer had, is hij door de mazen van het net gevallen. Elke dag was dezelfde tot op een dag toen hij op straat wandelde en een ticket van euromillions vond en hij 20 miljoen euro won. Opeens is zijn leven helemaal veranderd …


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ja, een reactie plaatsen, dat kan je hier doen, in de rechthoek.