vrijdag 21 december 2012

Sublieme zalmmousse

Enkele weken geleden verraste Inge de andere collega's met een verrukkelijke zalmmousse (en bubbels). Het was namelijk haar verjaardag.
Eventueel een tip voor de feestdagen!













Ingrediënten:

250 ml room
5 gelatineblaadjes of agar-agar
Peper en zout (niet veel, gerookte zalm is al zout) en tabasco (viertal druppeltjes
maar ook naar smaak), enkele druppeltjes fish sauce
2-3 grote eetlepels volle (40%) plattekaas
2-3 eetlepels mayonaise
3 zalmfilets (ongeveer 350 gram)
1 pak gerookte zalm (ongeveer 200 gram)
citroenolijfolie
Persoonlijke "touch": kruiden naar keuze : dille, bieslook, daslook,       peterselie,
kruidenpesto, citroen of limoenschil

Aan de slag:



- De zalmfilets stomen en laten afkoelen.
- Gelatineblaadjes weken.
- Zalm met plattekaas, mayonaise en kruiden mixen behalve gerookte zalm en room.
(Niet te fijn mixen, gewoon even mixer inzetten.)
- Gerookte zalm toevoegen en opnieuw heel kort mixen (indien lang wordt het een brij
waarbij de gerookte zalm verdwijnt, dus heel kort zodat er nog stukjes gerookte zalm
blijven)
- Room : een deel tot slagroom kloppen en onder de mousse voegen en proeven. Een
ander deel room warmen en er geweekte gelatineblaadjes of agar-agar bijdoen. 
Goed roeren tot gelatine opgelost is en bij de mousse voegen: goed mengen maar niet te krachtig anders verdwijnt de luchtigheid van de opgeklopte room.
 - Een met citroenolijfolie ingevette schaal vullen met mengsel en minimum 4u tot 1
nacht laten opstijven in de koelkast.

Smakelijk!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Ja, een reactie plaatsen, dat kan je hier doen, in de rechthoek.