donderdag 14 maart 2013

Reportage 'Als ik jou' op Ring TV

Op 15  januari zijn enkele leerkrachten en studenten van Lethas naar de poëzievoorstelling Als ik jou gaan kijken in Wemmel.  Je kon een verslag van die uitstap al eerder lezen op Lethas Journal.

Maar op diezelfde 15 januari zaten er ook mensen van de regionale televisie in de zaal. Ring TV maakte over de voorstelling een korte reportage, inclusief een reactie van een Lethas-student. Kijken kan hieronder.

zaterdag 2 maart 2013

Ruusbroecproject, de namiddagen van 7 en 8 februari


Voor de vakantie hebben we leerlingen uit een secundaire school ontmoet. De eerste dag hebben we met de jongeren gewandeld, maar het was niet zo mooi weer. We moesten met een kleine groep, twee jongeren en twee volwassenen, verschillende posten in Molenbeek bezoeken. We zijn naar een kerk, een stoffenwinkel en het Klein Kasteeltje gegaan. We hebben een kerk getekend waarin je kan dansen en bidden. In de stoffenwinkel hebben we een djellaba getekend. En voor het Klein Kasteeltje hebben we een gezond menu gemaakt. Daarna zijn we terug naar de school gegaan en hebben we Marokkaanse specialiteiten gegeten. Dat is lekker, maar niet gezond. We hebben de hele dag Nederlands gepraat.

De tweede dag zijn we naar een andere school gegaan. We hebben per twee, één volwassene en één jongere, samen gezeten. We hebben elkaar geïnterviewd. Mijn buurman was 16 jaar. Hij sprak beter Nederlands dan ik. Dat was heel interessant! We hebben ook nog een beetje cake gegeten en iets gedronken. Dan hebben we de basiliek bezocht. Dat is een mooi gebouw. We zijn ook naar boven gegaan. Ik heb de lift genomen. Boven is het uitzicht heel mooi! Ik heb het Atomium gezien en ook veel straten. Het was een heel goed idee.

Deze dagen waren heel leuk en interessant. Ik hoop dat we nog eens een activiteit doen.

Hieronder een paar foto's...