woensdag 28 november 2012

Twee (bijna dezelfde) foto's uit de cursus Nederlands 1.2

De leraar had voor de les een paar voorwerpen bij elkaar gezet en daar een foto van genomen (foto A). Daarna had hij alles weer op de juiste plaats in de klas gezet.

Toen de les begon, mochten een paar cursisten naar de foto kijken. Ze moesten nu de andere cursisten instructies geven om alle voorwerpen op identiek dezelfde manier in de klas te zetten, te leggen of te hangen als op foto A. De cursisten die de voorwerpen op de juiste plaats moesten leggen, mochten natuurlijk niet zelf naar de foto kijken. Ze kregen alleen informatie van hun klasgenoten.

Na de oefening heeft de leraar een nieuwe foto genomen (foto B), en jullie kunnen het zelf zien: de twee foto's zijn bijna helemaal hetzelfde. De oefening was goed gelukt.




Docusoap Huis van het Nederlands - deel 12

Voila, hier is deel 12 van de soap van tvbrussel.  In dit deel zie je het verhaal van een man uit Togo en een man uit Irak, allebei studenten Nederlands in Brussel.

vrijdag 23 november 2012

Iedereen welkom op woensdag 28 november voor onze spelletjesvoormiddag!

Beste cursisten Nederlands

Om het Nederlands eens in een leuke(re) context dan het klaslokaal te kunnen gebruiken, organiseert Lethas voor iedereen een spelletjesvoormiddag op 28 november. Alle niveaus zullen aan bod komen..!  

Allemaal van harte welkom!



donderdag 22 november 2012

Robotfoto's

In de namiddagklas Nederlands 2.1 op Hovenier, hebben de cursisten vandaag robotfoto's getekend.

De cursisten kregen een foto van een persoon en vertelden aan hun buren wat ze op de foto zagen. Ze moesten zoveel mogelijk details geven. De buren probeerden dan op basis van de informatie die ze hoorden een portret te tekenen.

Hieronder zie je enkele resultaten. Prachtig, nietwaar?



Ja, als de politie van Ganshoren ooit personeel zoekt om robotfoto's te tekenen, kan ze altijd bij Lethas komen recruteren...

dinsdag 20 november 2012

Deel 10, ja, hier is deel 10 van de docusoap

De mensen van tvbrussel hebben ondertussen het probleempje met deel 10 van de docusoap over de cursisten NT2 opgelost. Ook deel 10 kan je nu online bekijken, hieronder!

zondag 18 november 2012

Docusoap Huis van het Nederlands - deel 11

Hier kan je kijken naar deel 11 van de soap van tvbrussel en het Huis van het Nederlands. Deel 11, inderdaad. En waar is deel 10? Niemand weet het. Ook op de website van tvbrussel is deel 10 niet te vinden. Het is een groot mysterie... Maar dus hier: deel 11.

maandag 5 november 2012

Zweedse kruidencake

Op 28 oktober, dat was de vrijdag voor de vakantie, was er koffie en cake in het leraarslokaal in de Hovenierstraat. Pieter (leraar NT2) had een Zweedse kruidencake meegenomen, een echte klassieker uit Scandinavië. Mums! *




ingrediënten:
100g boter
2 eieren
2 dl suiker
1,5 dl room
1,5 theelepel gemalen gember
1,5 theelepel gemalen kruidnagel
2 theelepels kaneel
3 dl bloem
2 theelepels bakpoeder

werkwijze:
Bekleed een bakvorm van ± 1,5 liter met bakpapier.
Smelt de boter en laat hem afkoelen.
Klop de eieren en de suiker wit. Voeg de room, de boter, de kruiden en de bloem met het bakpoeder toe. Doe alles in de bakvorm.
Bak ongeveer 45 minuten, beneden in de oven, op 175°C.


* Mums, dat is 'lekker' in het Zweeds.

Docusoap Huis van het Nederlands - deel 9

Alweer een verse aflevering van de soap van tvbrussel...