woensdag 25 april 2012

Conversatiegroep in De Zeyp op woensdagavond

Op 2 mei gaat de conversatiegroep van De Zeyp in Ganshoren opnieuw van Start.

Cursisten Nederlands vanaf niveau 2.1 kunnen deelnemen. Onder begeleiding van Nederlandstalige vrijwilligers wordt er op 7 woensdagavonden van 18.30 tot +/- 20.30 uur gezellig in het Nederlands gebabbeld rond een bepaald thema. Het is een ideale gelegenheid om je Nederlands te verbeteren en nieuwe mensen te leren kennen.

Er zijn steeds koffie en koekjes, maar inschrijven is wel verplicht.

Binnenkort zal je op school een informatiebrochure over de conversatiegroep kunnen krijgen van je leerkracht. Maar wie niet wil wachten, kan nu al een kijkje nemen op de website van De Zeyp en al een plaatsje reserveren.

dinsdag 17 april 2012

5 jaar taalblad.be

Gezien op RingTV:
taalblad.be, een webkrant voor anderstaligen die Nederlands leren, bestaat 5 jaar. Ze vieren dit met de uitgave van een boek.

Op taalblad.be kan je artikels over de actualiteit lezen. Van de moeilijkste woorden in de artikels kan je een vertaling naar het Engels en het Frans bekijken. Verder kan je op de website ook grammatica-oefeningen Nederlands maken.  Klinkt dat niet erg interessant voor de cursisten Nederlands van Lethas?  Jazeker! Probeer het zelf maar eens, op taalblad.be.